Cabine de duș

Vom explica mai jos unele dintre caracteristicile care fac diferența de preț între diferitele cabine de duș care se găsesc în magazine.

Materialul din care sunt făcute panourile poate fi sticlă sau plastic, cabinele cu panouri din sticlă fiind mai scumpe decât cele cu panouri din plastic. Trebuie reținut că panourile din plastic se murdăresc mai ușor și se curăță mai greu decât sticla, oricare ar fi calitatea acesteia din urmă. De asemenea panourile din plastic prin curățire repetată se zgârie și se urâțesc. Sticla utilizată trebuie să fie obligatoriu securizată.

Grosimea sticlei este de regulă între 3 și 8 mm, cu cât este mai groasă cu atât este mai scumpă.

Tratamentele aplicate sticlei fac panourile să se murdărească mai greu și să fie mai ușor de curățat. Sticla ieftină, fără tratamente speciale, se murdărește repede și se curăță greu.

Profilele din care care este realizat cadrul sunt de regulă din aluminiu la care se aplica diferite tratamente și procedee de vopsire sau acoperire cu alte materiale. Calitatea tratamentelor și a vopselelor sau materialelor de acoperire face ca profilele să se murdărească mai greu sau mai ușor și să fie mai ușor sau mai greu de curățat.

Mecanismele și mânerele. Aici se încadrează: role, balamale, mânere, mecanisme de închidere. Acestea pot avea o durată de viață mai mare sau mai mică și deci vor genera mai puține sau mai multe probleme legate de menținerea în perfectă stare de funcționare a cabinei. De asemenea calitatea acestora influențează și comoditatea cu care se acționează ușile, atât la închidere cât și la deschidere.

Modalitățile de prindere la perete și de rigidizare pot oferi sau nu soluții de compensare a defecțiunilor de verticalitate a pereților sau de îmbinare la 90° a acestora. De asemenea modalitățile de prindere și de rigidizare vor face cabina să fie mai mult sau mai puțin rigidă și deci mai mult sau mai puțin comodă la acționarea ușilor.

Modalitățile de etanșare. Etanșarea bună la îmbinarea cu pereții, cu cădița sau podeaua, precum și la închiderea ușilor va diminua cantitatea de apă care ajunge în mod nedorit pe podeaua sau pereții încăperii de baie.

Unele cabine de duș se vând la pachet cu cădița care poate fi joasă sau înaltă. Aceste cădițe pot fi din diverse materiale și pot avea diverse moduri de așezare pe podea. Le vom trata într-o pagină separată.C

Relațiil la 0744 480 980.

Sunaţi acum!