Cazane VIADRUS – lemne și cărbuni

Cazanele VIADRUS nu se mai găsesc la vânzare. Oferim consultanță telefonică pentru a găsi alte soluții de încălzire adecvate fiecărui client.

Relațiil la 0744 480 980.

Tradiția îndelungată a companiei VIADRUS datează din 1888, iar experiența în industria turnătoriei împreună cu tehnologiile moderne asigură garanția unei prelucrări minuțioase, fiabilitate și durata mare de viață a produselor.

Cazanele cu combustibil solid VIADRUS sunt din fontă, cu ardere normală și servesc ca ca sursă sigură de căldură ieftină de câteva decenii. În ele se pot arde lemne, cărbune, brichete din resturi de lemn sau din cărbune, practic orice este solid și arde fără să explodeze.

Cazanele VIADRUS U22 , care sunt foarte cunoscute în România, sunt cazane rudimentare, cu regulator termomecanic cu lanț al debitului de aer și implicit al puterii.

Aceste cazane sunt ieftine, ușor de exploatat și foarte fiabile.

Randamentul semnificativ mai mic decât al cazanelor mai evoluate, cum ar fi cele cu gazeificare sau cele cu ardere tip lumânare este compensat de cheltuielile de întreținere și reparare pe parcursul utilizării, care sunt foarte mici, aproape inexistente.

Cazanele VIADRUS U22, care se vând în România, sunt de două feluri: U22C și U22D. Diferența între aceste modele este dată de primii doi elemenți dinspre ușă care la modelul U22C nu sunt decupați, iar la modelul U22D sunt decupați. Decupajul la elemenții modelului U22D face ca acesta să poată fi alimentat cu bucăți mari de lemn sau cărbune, chiar cu bucăți de buștean de 15-20 cm în diametru. Modelul U22C, având elemenții din față nedecupați poate fi alimentat cu combustibil de mici dimensiuni cum ar fi brichete din praf de cărbune sau cărbune mărunțit.

Având în vedere experiența noastră de 20 ani și peste 100 de astfel de cazane instalate, pentru Gorj recomandăm modelul U22D, care permite încărcarea cu lignit în lespezi mari și cu bușteni mari din lemn. Pierderea de putere prin decupajul elemenților din față la modelul U22D, invocată de unii, este în realitate nesemnificativă, pe când avantajul posibilității de încărcare cu combustibil de mari dimensiuni este decisiv pentru ușurința de exploatare a cazanului.

Stabilirea numărului de elemenți ai cazanului care se potrivește construcției ce trebuie încălzită, trebuie făcută de cineva cu experiență în executarea instalațiilor de încălzire cu combustibil solid, care va ști să țină seama atât de puterea termică necesară cât și de volumul camerei de combustibil a cazanului.

Relațiil la 0744 480 980.

Sunaţi acum!