Încălzire electrică

În această secțiune vom prezenta informații despre încălzirea electrică a caselor și apartamentelor cu alte sisteme decât centrale termice.

Sistemele de încălzire electrică uzuale sunt:

  • sisteme prin convecție,
  • sisteme prin radiație,
  • încălzire în pardoseală electrică.

Sistemele de încălzire prin convecție sunt cele care se bazează pe încălzirea aerului ce se mișcă pe o suprafață solidă caldă și care, prin mișcarea lui naturală pe verticală, transportă căldura spre obiectele din încăperi și spre pereții acestora.

Sistemele de încălzire prin radiație funcționează pe același principiu cu care soarele încălzește planeta și anume prin emiterea de radiații infraroșii. Căldura este transmisa cu ajutorul radiațiilor infraroșii, invizibile pentru om. Aceste radiații, la întâlnirea cu particulele ce compun un corp solid, eliberează o energie pe care noi o resimțim sub formă de căldură.

Încălzirea prin pardoseală presupune îngroparea sistemului de încălzire în structura pardoselei. Spre deosebire de încălzirea în pardoseală cu agent termic, care presupune îngroparea în sau sub pardoseală a unor conducte cu agent termic, încălzirea în pardoseală electrică presupune integrarea în pardoseală a unor cabluri, covorașe sau folii încălzitoare.

Pentru toate aceste sisteme de încălzire vom scrie pagini separate.

Relațiil la 0744 480 980.

Sunaţi acum!