Încălzire electrică prin radiație

Când vorbim de încălzire electrică prin radiație ne referim la echipamentele de încălzire la care transmiterea căldurii spre spațiul de încălzit se face preponderent prin radiație și mai puțin convecție.

Panouri radiante de joasă temperatură

Panourile electrice radiante sunt o soluție tehnologică relativ nouă. Au la bază principiul transformării energiei radiației infraroșie în căldură la întâlnirea cu suprafața corpurilor.

Panourile electrice radiante de joasă temperatură se pot utiliza pentru încălzirea apartamentelor, caselor, birourilor.

Panouri radiante Ecosun produse de Fenix Trading S.R.O. – Cehia

La același nivel de confort, consumul de energie electrică este cu 40-50% mai mic dacă se utilizează panouri radiante în loc de echipamente care transmit căldura prin convecție (calorifere electrice, convectoare electrice, aeroterme, etc).

Panourile radiante de joasă temperatură pot fi instalate atât pe tavan cât și pe pereți. Trebuie precizat că cel mai mic consum se obține dacă sunt instalate pe tavan.

Panourile radiante de joasă temperatură trebuie să respecte normele de securitate europene IEC 60 335, care reglementează că pentru aparatele de încălzire în spectrul nonvizibil (cum sunt și panourile radiante) folosite în locuințe, temperatura suprafețelor ce pot fi atinse să nu depășească 110 C.

Sunaţi acum!