Despre centrale termice cu gaz

Ce sunt?

Centralele termice cu gaz uzuale sunt echipamente de încălzire compuse din: arzător, unul sau 2 schimbătoare de căldură, vană de gaz, supapă de siguranță, vas de expansiune, pompă de circulație, panou de comandă și alte componente, asamblate din fabrică într-un echipament compact.

La ce folosesc ?

Cele mai răspândite modele produc căldura pentru încălzirea clădirilor dar și apă caldă menajeră, de regulă instant ( cu schimbător de căldură în placi ), uneori cu acumulare internă (boiler de 40-60l ).

Ce combustibil utilizează ?

Combustibilul centralelor termice uzuale este gazul natural ( GN ). Există și situații în care trebuie folosit gaz lichefiat ( GPL ), situație în care se fac modificările cerute de fabricant pentru adaptarea la acest gaz.

Centrale termice cu gaz: cu condensare și fără condensare ?

Din toamna anului 2015, după intrarea în vigoare a unor norme europene noi, se mai produc foarte puține centrale termice cu gaz fără condensare, majoritatea producătorilor orientându-se spre cele cu condensare. Trebuie menționat că centralele fără condensare, aflate în magazine pot fi vândute, respectiv cumpărate, și utilizarea lor este regulamentară. Deci, dacă mai găsiți în magazine astfel de centrale și doriți să le cumpărați din cauza prețului mai mic, o puteți face.

Despre centralele termice cu condensare și fără condensare vă puteți documenta în paginile destinate lor.

Centralele termice trebuie instalate numai de firme autorizate ISCIR. Aceste firme au personal autorizat și verificat de ISCIR, de regulă ingineri. Instalarea va fi supravegheată și certificată printr-o declarație de conformitate de către o persoană autorizată de ISCIR ca RSL-IP. După instalarea centralei, aceasta trebuie pusă în funcțiune pentru prima dată tot de către o firmă autorizată ISCIR pentru aceasta, firmă ce poate fi aceeași cu cea care instalează dacă este autorizată pentru ambele operațiuni. Personalul acestei firme, după ce face prima aprindere și reglajele cerute de documentația tehnică ce însoțește centrala nouă, va elibera un document de admitere a funcționării pentru o perioadă, de regulă, de 2 ani. Respectarea acestor cerințe este obligatorie, nu numai din considerente legale, dar în primul rând pentru siguranța utilizatorului și obținerea rezultatelor dorite, respectiv menținerea temperaturii cerute în încăperi și încălzirea apei calde menajere cu consumuri cât mai mici de combustibil .

Apelarea la instalatori neautorizați, care se întâmplă să nu aibă nici măcar liceul, înseamnă asumarea unor riscuri ce pot afecta atât proprietatea cât și viața Dumneavoastră.

  Telefon 0744 480 980

  Prețuri pentru centrale termice Motan

  Centrale termice cu condensare

  Cumpărarea centralei termice

  Instalarea centralei termice

  Verificări tehnice pentru centrale termice

  Sunaţi acum!