Înlocuire centrală termică veche

Apar din ce în ce mai multe comenzi de înlocuire a centralelor termice cu gaz sau cu lemne pe care le-am instalat cu 15-20 ani în urmă. Vom face aici câteva precizări referitoare la acest serviciu.

Mai avem centrale termice fară condensare în stoc. Vânzarea, respectiv cumpărarea lor sunt perfect legale. Aceste tip de centrale sunt din ce în ce mai puţine deoarece este foarte dificilă omologarea lor conform directivelor europene intrate in vigoare în ultimii ani,  motiv  pentru  care  majoritatea  producătorilor au renunţat  la  producerea  lor.  Cele  care  se  mai  găsesc  în  continuare  în  fabricaţie  şi comercializare au avantajul preţului cu 500-1000 lei mai mic decâ cele cu condensare  de  aceeaşi  robusteţe.

Vorbim de robusteţe deoarece în prezent se comercializează centrale cu  condensare cu multe componente din  plastic, cu  schimbătoare  de  căldură din aluminiu  sau  bitermice,  care  vor  avea  cheltuieli substanţial mai  mari  cu  reparaţiile decât cele cu grup hidrauluic din bronz şi schimbător de căldură din oţel inoxidabil.  

Costurile totale cu inlocuirea centralei termice la  un  apartament  sau  o  casă  nu  prea  mare  sunt  de  500-1000  lei  şi  includ  materiale,  manoperă,  înregistrarea garanţiei, autorizarea funcționării etc. Evident preţul centralei este socotit separat. 

    Telefon 0744 480 980

    Sunaţi acum!