Cazane cu gazeificare

  • Prețuri centrale termice ARCA – gazeificare lemn click aici.

Cazanele cu gazeificare sunt cele care ard lemnul într-un mod mai eficient decât cele cu ardere normală.  La aceste cazane lemnul este adus în starea în care degajă un gaz combustibil, realizarea flăcării făcându-se atât prin arderea lemnului ca atare cât şi prin arderea gazului.

Rezultatul arderii este o cantitate mai mica de cenuşă, o cantitate mai mica de noxe, dar o cantitate mai mare de energie termică produsă.

Cazanele cu gazeificare sunt de regulă dotate cu ventilator. Ventilatorul poate fi amplasat pe traseul de admisie a aerului proaspăt, caz în care cazanul se numește cu focar presurizat, sau pe traseul de evacuare a gazelor arse, caz în care cazanul se numește cu focar în depresiune.

Flacăra acestor cazane este orientată invers decât la cazanele cu ardere normală sau la cele tip lumânare. Cazanele cu gazeificare au flacăra orientată de sus în jos și se manifestă în altă încăpere a cazanului decât cea în care sunt lemnele.

Aceste cazane au cheltuieli de întreținere și reparare mai mari decât cazanele cu ardere în masă sau cele cu ardere tip lumânare, componentele consumabile, din beton refractar, ale acestora fiind destul de scumpe.

Autonomia lor este mai mare decât cea a cazanelor cu ardere în masă, dar mai mică decât cea a cazanelor cu ardere tip lumânare. Se încarcă de una-două ori pe zi.

Un excelent cazan din această categorie este Arca Aspiro cu focarul din oțel inox și garanția de 10 ani pentru corpul cazanului. Prețuri pentru acest cazan click aici.

    Telefon 0744 480 980

    Cazane cu combustibil solid cu ardere normală

    Cazane cu combustibil solid tip lumânare

    Sunaţi acum!