Verificări tehnice centrale termice

Între activitățile pe care le facem se găsește și VERIFICAREA TEHNICĂ a CENTRALELOR TERMICE. Cei care au centrale termice cu gaz știu că la fiecare 2 ani trebuie făcută VERIFICAREA TEHNICĂ a acestora. Multe persoane, nefiind informate corespunzător, plătesc pentru această verificare un tarif dublu față de cele practicate uzual. Cei interesați ne pot contacta la 0744 480 980. Consultanța este gratuită.

E bine de știut că VERIFICAREA TEHNICĂ a CENTRALELOR TERMICE se poate face în 2 moduri și anume: executarea numai a verificărilor impuse de formularul ISCIR, sau executarea pe lângă verificările cerute de formular și a activităților de întreținere.

Prin activități de întreținere se înțeleg cel puţin următoarele :

  • curățirea schimbătorului de căldură, arzătorului, electrozilor de aprindere și ionizare, turbinei ventilatorului, a filtrelor și altor componente ale centralei după caz,
  • verificarea și eventual repararea termoizolației camerei de ardere, în special la centralele vechi,
  • verificarea și eventual corectarea presiunii gazului atât la ieșirea din filtrul stabilizator de gaz cât și în rampa arzătorului,
  • verificarea și reglarea presiunii în vasul de expansiune.

În practică sunt firme care percep un tarif mare, ce ar trebui să includă și operațiunile de întreținere, dar în realitate fac doar pentru verificările impuse de formular. Clientul este indus în eroare de măsurarea noxelor din gazele de ardere și de verificarea eventualelor scurgeri de gaz, care, făcându-se cu analizorul de gaze de ardere, respectiv  cu detectorul de gaz metan, sunt spectaculoase pentru persoane neavizate. În realitate aceste măsurători sunt impuse de formularul de VERIFICARE TEHNICĂ și nu realizează prin simpla măsurare întreținerea centralei.

Cum pierde un client făcând VERIFICAREA TEHNICĂ a centralei fără operațiunile de întreținere ? Este ușor de înțeles că de întreținere bine făcută și la timp va aduce un consum mult mai mare cu piese de schimb și manopera pentru reparații, de care nu ar fi nevoie dacă se făceau operațiunile de întreținere. Spre exemplu un ventilator, pe a cărui turbină s-a depus praf ce nu este îndepărtat periodic, se va defecta mult mai repede, cheltuiala cu remedierea defecțiunii fiind de 400-500 lei.

Prin urmare, atunci când vi se oferă serviciul de verificare tehnică, întrebați dacă are și operațiunile de întreținere incluse, care sunt tarifele reale și aveți grijă să primiți toate serviciile pe care le plătiți.

Un alt aspect care ar trebui luat în seamă este dacă firma care face VERIFICAREA TEHNICĂ a centralei are capacitatea de a face și reparațiile la centrala respectivă. Cu ocazia executării operațiunilor de verificare și întreținere se poate constata necesitatea unor mici reparații, chiar dacă centrala pare că funcționează în mod normal. În această situație, personalul care nu are capacitatea de a face reparații, fie nu detectează necesitatea reparațiilor, fie ascunde această necesitate, clientul constatând că era bine să se facă anumite reparații abia când centrala nu va mai funcționa.

    Telefon 0744 480 980

    Sunaţi acum!