- Prețuri centrale termice DOMINUS – combustibil solid click aici.
- Prețuri centrale termice STROPUVA – combustibil solid click aici.
- Prețuri centrale termice LIEPSNELE – combustibil solid click aici.
- Prețuri centrale termice ARCA – gazeificare lemn click aici.
- Prețuri centrale termice VIADRUS – combustibil solid click aici.
În limbajul cotidian multe persoane denumesc centrală termică și cazanul cu combustibil solid (lemn, cărbune, peleți, brichete și altele). Considerăm că aceasta nu este o utilizare corectă a noțiunii de centrală termică deoarece cazanul cu combustibil solid nu este omologat și livrat de fabrică cu supapă de siguranță, vas de expansiune și pompă de circulație gata montate. Pentru cazanele până la 70 kWA, acestea vor fi dimensionate și instalate la locul de funcționare al cazanului de către firma care le instalează. Pentru cazanele peste 70kw, este necesară și realizarea unui proiect cu anumite avize, în această situație stabilirea și dimensionarea anexelor cazanului făcându-se de către proiectant, urmând ca instalatorul să respecte prevederile proiectului.
Prin urmare, ceea ce cumpărați de la magazin ca ansamblu independent se numește corect cazan cu combustibil solid. Cele mai uzuale astfel de cazane funcționează cu lemne, brichete din rumeguș ori din alte materiale și cărbuni.
Există și echipamente care funcționează cu peleți. Unele dintre acestea sunt cazane cu peleți, iar altele pot fi denumite centrale termice cu peleți (au integrate din fabrică pompa, vasul de expansiune, supapa de siguranță ș.a), iar cele cu flacără vizibilă din exterior se numesc şeminee sau termoşeminee. Despre toate acestea veți găsi pe site-ul nostru articole interesante.
Din punct de vedere al modului de ardere cazanele cu combustibil solid, mai puțin cele cu peleți, pot fi: cu ardere normală , cu gazeificare sau cu ardere tip lumânare (de sus in jos). Informații despre fiecare dintre aceste tipuri de ardere găsiți în paginile dedicate lor.
Telefon 0744 480 980